Logo


Hírek címszavakbanJátékosainkAjánld a weboldaltNéhány hasznos link
Soccer

MLSZ ADATBANK
GABRIELSOFT WEBLAPKÉSZÍTÉS


SzponzorainkFacebookDFC - BONYHÁD VLC 1-0 (1-0)

A bajnokság 4. fordulójában újabb kiemelt mérkőzés várt csapatunkra a régi rivális Bonyhád ellen. A két egyesület nagy csatákat vívott korábban az NB III-ban és a bajnokságok átszervezése óta a megye I.-ben helyezéstől függetlenül is mindig rangadónak számít ez a párharc. Az esős időjárás ellenére is szép számú közönség előtt kezdődött a mérkőzés a Szuhay Sportcentrum gyepén.
A mérkőzés elején rögtön a kezünkbe vettük az irányítást. Mezőnyfölényünket már a 9. percben sikerült gólra váltanunk, amikor egy szép passz után Keczeli Krisztiánnak sikerült a bonyhádi védelem mögé kerülni, pontos centerezését pedig a sérüléséből felépült Horváth Árpád váltotta gólra. A félidő második részében már kiegyenlítettebbé vált a játék, de a nagyobb lehetőségek mégis előttünk adódtak, újabb gól azonban nem született, így 1 gólos vezetéssel vonulhattunk a félidei pihenőre.
Az első félidőből okulva hatalmas lendülettel kezdte a második játékrészt a Bonyhád. Sorra vezették veszélyes támadásaikat, de a Petrók Viktor és Kovács Róbert által vezényelt védelmünk remekül állta a sarat. A 67. percben megfogyatkozott a bonyhádi csapat Tolnai Szabolcs kiállítása után. A kiállítás azonban nem változtatott sokat a játék képén, mivel Köllő Roland a vendégcsapat trénere szerkezetet váltott és továbbra is a támadásokra fektette a hangsúlyt. A mérkőzés utolsó 20 percében rengeteg helyzet adódott mindkét csapat előtt. A bonyhádi lehetőségeket remek csapatvédekezéssel próbáltuk kontrollálni, de szükség volt Sztropkó János bravúrjaira, és ha már rajta is túljutott a labda akkor a gólvonalon mentettek a társai. A teljesen kitámadó vendégcsapat ellen gyors és formás kontratámadásokat vezettünk, amiket ha kihasználunk, akár fölényes dombóvári győzelem is lehetett volna a vége. Végül maradt az 1-0-ás végeredmény egy nagy iramú, küzdelmes izgalmas mérkőzésen.

Sikerült megőriznünk 100 %-os mérlegünket, és így várjuk a hasonló mutatókkal rendelkező Tolna VFC elleni mérkőzésünket, amit jövő hét szombaton Tolnán vívunk meg.

Dombóvár:
Sztropkó - Baksa, Kovács R., Petrók, Kázmér, - Kovács A., Androsics, Keczeli, Bán, Kardos, - Horváth Á. (Pál)
Játékosedző: Kardos Ernő
Gólszerző: Horváth Á.

Vissza a főoldalra