Logo


Hírek címszavakbanJátékosainkAjánld a weboldaltNéhány hasznos link
Soccer

MLSZ ADATBANK
GABRIELSOFT WEBLAPKÉSZÍTÉS


SzponzorainkFacebookDFC - DUNAFÖLDVÁRI FC 4-0 (2-0)

A múlt hétvégi szabadnapunk után nehéz megmérettetés várt csapatunkra. Azt az 5. helyen álló Dunaföldvárt fogadtuk a Szuhay Sportcentrumban, aki két héttel ezelőtt idegenben aratott győzelmet a jelenlegi fő riválisunk a Tolna csapata ellen.
Megleptek minket a vendégek, hiszen az első negyed órában óriási elánnal vetették magukat a mérkőzésbe. Szinte minden passzt letámadtak már a saját térfelünkön is, és próbáltak nyomasztó fölényt kialakítani a találkozón. A félidő második felére megtaláltuk a vendég taktika ellenszerét. Sok mozgásos labdatartó játékkal fárasztottuk az ellenfelünket, ami sikerült is. Innentől kezdve átvettük a mérkőzés irányítását, aminek két gól lett a jutalma az első félidőben. Előbb Keczeli Krisztián passza után a mélységből érkező Androsics András került ziccerbe és könyörtelenül vágta a léc alá a labdát a 30. percben, majd 3 perc múlva egy Horváth Árpád ellen elkövetett szabálytalanság után Keczeli Krisztián volt büntetőből eredményes.
A második félidő 10. percében szabadrúgáshoz jutottunk 22 méterre a dunaföldvári kaputól, amit Kardos Ernő végzett el. A játékosedző mesterien csavarta a labdát a rövid felső sarokba esélyt sem adva a vendégek kapusának. Az 58. percben tovább sűrűsödtek a vendégek gondjai, hiszen tíz emberre fogyatkoztak, miután az egyik védőjük begyűjtötte második sárga lapját a találkozón. Innentől kezdve az volt a kérdés, hogy tudunk-e újabb gólt szerezni, amire a csereként beálló Kierdorf Erik adta meg a választ, miután egy kombinatív akció végén csodálatosan pörgette el a labdát a kimozduló kapus mellett.

Taktikus és fegyelmezett játékkal szereztük meg az újabb három pontunkat, amivel két fordulóval az őszi idényzáró előtt öt ponttal vezetjük a tabellát.

Dombóvár:
Sztropkó - Baksa (Takács Z.), Kovács R., Petrók, Kardos, - Kovács A., Androsics, Keczeli (Pál D.), Bán, Kázmér (Kierdorf), - Horváth Á.
Gólszerzők: Androsics, Keczeli, Kardos, Kierdorf

Vissza a főoldalra